brahiterapie in acibadem

Brahiterapia este o metodă utilizată pentru a crește controlul local al tulburării prin creșterea dozei de radiație aplicată tumorii înainte și după radioterapia externă. Totuși, ea poate fi utilizată ca atare în scopuri curative la pacienții a căror situație este adecvată pentru un astfel de tratament.

În brahiterapie, sursele radioactive sunt plasate în tumoare și în țesuturile țintă prin metode unice; astfel, este prevăzută limitarea dozei în jurul surselor.

Tehnici utilizate în aplicarea Oncologiei radiațiilor:

IGRT: Terapie cu radiații ghidată de imagini

IMRT: terapie cu radiație modulată în intensitate

Radioterapia consola: radioterapie 3D conforma

SRT / SRS: radioterapie stereotactică / radiochirurgie stereotactică

Domenii de aplicare pentru radioterapie

Este posibilă separarea radioterapiei în două grupe principale, în funcție de starea bolii:

Curativ radioterapie:

În lumina informațiilor disponibile despre boală, aceasta se aplică în cazurile în care boala poate fi complet tratată. Poate fi aplicat singur sau cu intervenție chirurgicală și / sau chimioterapie.

Radioterapia paliativă:

Aplicată în cazurile în care este imposibilă distrugerea completă a bolii. Scopul este de a preveni și de a calma suferința și de a îmbunătăți calitatea vieții pentru persoanele care se confruntă cu boli grave și complexe. De exemplu, durerea osoasă suferită de un pacient poate fi redusă prin radioterapie. Pierderea de sânge poate fi controlată prin radioterapie aplicată pe tumorile hemoragice. Doza de radiații administrată la acest tip de radioterapie este mai mică decât doza administrată în radioterapia curativă. Durata tratamentului este, de asemenea, mai scurtă.

BRAHITERAPIE