Tuncay Ozturk
OBȚINEȚI A DOUA OPINIE MEDICALĂ
ÎN MAXIMUM 48H!

MASTECTOMIE ȘI RECONSTRUCȚIE

Dacă medicul dumneavoastră v-a sfătuit să faceți o mastectomie, este posibil să vă întrebați despre reconstrucția sânilor. Chirurgia reconstructivă poate fi efectuată în același timp cu operația de mastectomie. Această procedură se numește reconstrucție imediată.

 

Reconstituirea imediată oferă beneficiul eliminării a cel puțin unei operații. De asemenea, vă permite să vă continuați viața de zi cu zi mai repede. Există, de asemenea, beneficiul psihologic de a vă trezi din mastectomie cu noii sâni intacți.

 

Mai mult decât atât, studiile arată că rezultatul cosmetic al reconstrucției imediate este adesea mai bun decât reconstrucția sânului care are loc ulterior.

 

Decizia de a face ambele operații simultan este influențată de mulți factori. Va trebui să vă implicați chirurgul cancerului de sân, echipa de tratament oncologic și chirurgul plastic pentru a decide dacă aceasta este o opțiune adecvată pentru dumneavoastră.

Mastectomie Istanbul
cel mai bun spital turcia.png

DE CE SĂ NE ALEGEȚI?

Mastectomie.jpg

INFORMAȚII UTILE

Reconstituirea imediată cu implanturi poate fi efectuată în mai multe moduri. Tehnica poate depinde de:

 

  • preferințele și experiența chirurgului plastic

  • starea țesutului dumneavoastră

  • genul de cancer de sân pe care îl puteți avea

În momentul mastectomiei, unii chirurgi plastici vor ridica mușchiul pectoral, situat imediat în spatele sânului, și vor plasa implantul în spatele stratului suplimentar de țesut.

 

Alții vor plasa implantul imediat în spatele pielii. Unii chirurgi vor folosi de asemenea un strat de piele artificială în buzunarul pieptului pentru a oferi protecție și sprijin suplimentar.

POST-PROCEDURĂ

Durata acestor intervenții chirurgicale (pe sân) poate dura de la 2 la 3 ore pentru o mastectomie cu reconstrucție imediată a implantului sau 6-12 ore pentru mastectomie și reconstrucție cu propriul țesut.

 

După finalizarea reconstrucției, chirurgul sânului va atașa tuburi de drenare temporară la sân. Acest lucru înseamnă să vă asigurați că orice exces de lichid are un loc unde să meargă în timpul vindecării. Pieptul dumneavoastră va fi învelit cu un bandaj.

 

Deoarece nervii sunt tăiați în timpul operației, este posibil să aveți amorțeală de-a lungul locului inciziei. Țesutul cicatricial se poate acumula în jurul locului inciziei, provocând presiune sau durere.

Reconstrucție Mamară.jpg