mridian viewray in acibadem

MRIdian® Linac este primul dispozitiv de radioterapie din lume cu un IRM incorporat pentru orientarea imaginii. Acest dispozitiv poate furniza imagini continue și în timp real înaintea și în timpul tratamentului.

 

Ce este Viewray?

MRIDian® este primul Sistem de Radioterapie ghidat prin IRM din lume ce poate monitoriza imagistic și trata pacienții care suferă de cancer simultan. Este o soluție de radioterapie ce integrează un Linac cu tehnologia IRM într-un design compact, dotat cu software pentru a localiza, ținti și urmări poziția și forma tumorilor în timp ce radiațiile sunt eliberate.

Procesul Viewray

La fel ca în cazul radioterapiei convenționale, pacientul se întinde pe masă. Se efectuează un IRM pentru țesuturile vizate. Regiunea tumorală și țesuturile sănătoase înconjurătoare pot fi detectate și vizualizate clar cu ajutorul IRM. Dacă țesuturile vizate și țesuturile sănătoase din jur sunt iradiate cu o doză precisă, atunci începe tratamentul. Monitorizarea imagistică în timp real ajută medicii să controleze procesul de tratament în timpul iradierii. În cazul detectării o deplasare clinică importantă a țintelor sau a țesuturilor sănătoase, medicii reconfigurează ținta și structurile critice și replanifică noul tratament în timp ce pacienții se află pe masa de tratament.

 

Care sunt diferențele dintre MRIdian Linac și tratamentele convenționale bazate pe Linac?

 • Sistemul IRM integrat furnizează o monitorizare imagistică continuă și în timp real.

 • Imagistică precisă a țesuturilor moi

 • O mai mică iradiere a țesuturilor sănătoase din jur

 • Planificare rapidă online a tratamentului în mod flexibil

 • Permite o doză mai mare și o iradiere precisă

 • Mai puține sesiuni de tratament

 • Evitarea markerilor invazivi și scumpi și a extensoarelor de țesut

 

Care sunt avantajele Viewray?

Viewray este cea mai nouă tehnologie ce combină Linac și IRM în același dispozitiv. Avantajele tratamentului Viewray sunt după cum urmează:

 • Îmbunătățește vizibilitatea tumorii și alinierea pacientului, monitorizează tumorile și gestionează mișcările tumorii și ale organelor normale.

 • Oferă o planificare a radioterapiei în timp real – pe masă, adaptându-se situației

 • Înregistrează cu exactitate doza de radiații furnizată

 • Permite imagistica continuă și în timp real a țesuturilor moi pe parcursul tratamentului

 • Oferă posibilitatea de înregistrare video pe parcursul tratamentului și permite vizualizarea întregului proces de tratament și a progresului acestuia

 

Ce zone pot fi tratate cu Viewray?

Sân, Ganglion limfatic periaortic, Plămân, Rinichi, Vezică, Ganglion limfatic pelvian, Cap/gât, Canal biliar, Stomac, Cervix, Glanda suprarenală, Orbită, Os, Splină, GIN Pelvis, Torace, Arcul aortic, Pancreas, Inimă, Prostată, Mezenteric, Abdomen (Țesut moale), Ganglion limfatic la gât, Rect, Glanda parotidă, Pelvis, Coloana vertebrală, Esofag, Tiroidă, Colon, Ficat, Extremitate, Ganglion limfatic mediastinal, Pelvis, Țesutul moale al pelvisului, Clavicula superioară, Creier, Uter, Latură, Vezica biliară, Ganglion limfatic lingual, Nazo-faringe, Ovare, Coastă, Timus

MRIdian – Viewray