tomoterapia hda in acibadem

 

Abordarea integrată a radioterapiei

 

CE ESTE TOMOTERAPIA

TomoTherapy® este un dispozitiv de radioterapie în care radiația este livrată prin slice-by-slice. Acesta combină o formă de radioterapie modulată cu intensitate (IMRT), cu precizia tehnologiei de scanare cu tomografie computerizată (CT) într-un singur dispozitiv.

 

CARACTERISTICI DE DISPOZITIV

TomoTherapy® este o metodă de tratament care a evoluat de la tehnologii avansate și implică direcționarea celulelor canceroase prin tehnica "fascicul de creion / fascicul". Acesta este folosit pentru a efectua o radioterapie speciala, personalizata, pe fiecare pacient. Dispozitivul TomoTherapy® este proiectat cu un accelerator liniar terapeutic și poate efectua radioterapie la nivel înalt, 3D, precum și radioterapie la nivel înalt, elicoidal și 3D.

 

TomoTherapy® oferă o abordare integrată a radioterapiei, combinând imagistica și tratamentul, pentru a viza cu precizie o mare varietate de tipuri de cancer.

 

TomoTherapy® se utilizează în tratamentul tumorilor care se află în zone riscante și face posibilă administrarea radioterapiei fără a afecta țesuturile și celulele sănătoase din jur. Toate tratamentele oncologice care necesită radioterapie pot fi efectuate cu ajutorul metodei TomoTherapy® HDA. Cu o mare precizie, TomoTherapy® face posibilă acordarea de radiații pentru zone mari.

 

INDICATII

Sistemul TomoTherapy® este deosebit de important în cazul tumorilor pediatrice, tumorilor bilaterale ale sânului, tumorilor capului și gâtului, tumorilor laringiene și tumorilor cavității nazale, iradierii mezoteliomului (în căptușelile plămânilor și abdomenului), tumorilor creierului și maduvei spinării (iradiere craniospinală) procedurile de radiații și protecția organelor riscante (cum ar fi ochii, măduva spinării și hipocampul), iradierea simultană a tumorilor multiple, a măduvei osoase și a radiației întregului corp cu tehnica IG-IMRT, iradierea metastazelor multiple.

 

AVANTAJE

Cu tehnologia sa, TomoTherapy® poate furniza radiații precise pentru a se potrivi formei tumorale complexe evitând în același timp structurile sensibile. Utilizând scanarea CT încorporată pentru a confirma forma și poziția tumorii înainte de fiecare tratament, TomoTherapy® poate reduce expunerea la radiații la țesuturile și organele sănătoase. Efectele secundare sunt adesea reduse, deoarece mai puțină radiație atinge țesuturile și organele sănătoase. Mulți pacienți care au atins doza maximă de toleranță la radiații pot avea radioterapie cu TomoTherapy®.

 

Tehnologia de scanare oferă o imagine 3D a zonei de tratament înaintea fiecărei sesiuni de tratament, astfel încât grinzile de radiații pot fi țintite în funcție de dimensiunea, forma și localizarea tumorii în acea zi specifică. Abordarea "terapiei cu felie" tratează tumorile cu un strat la un moment dat.

 

Metoda TomoTherapy® permite întregului corp să beneficieze de tratament 3D, ghidat, rapid și precis de la cap până în picioare.

 

O altă caracteristică importantă a dispozitivului TomoTherapy® este viteza. Tehnologia dispozitivului TomoTherapy® face posibilă efectuarea chiar și a celor mai complexe tratamente într-un timp foarte scurt, precum și posibilitatea modulației continue într-un număr mare de unghiuri. Cu ajutorul dispozitivului TomoTherapy®, tratamentul poate fi efectuat pe țintă cu un grad mai mare de optimizare. Acest avantaj de optimizare asigură că organele și țesuturile care sunt aproape de tumoare sunt protejate și, la rândul lor, asigură minimizarea riscului secundar al cancerului și a efectelor secundare, precum și creșterea calității vieții pacienților.

 

PROCESUL DE TRATARE

Aparatul TomoTherapy® este o structură deschisă, largă și circulară, prin care un pacient care se odihnește confortabil pe o masă de tratament primește tratamente cu radiații. Folosind o platformă bazată pe scanere CT, aceasta permite o livrare continuă de la 360 de grade în jurul pacientului cu o doză foarte conformă și omogenă cu tumora.

TOMOTERAPIA HDA