top of page
ABOUT-SECTION-WEBSITE-2.jpg
OBȚINEȚI A DOUA OPINIE MEDICALĂ 
ÎN MAXIMUM 48 ORE!

CARE ESTE TRATAMENTUL EPILEPSIEI?
TERAPIA VNS 


VNS Therapy® (numită și stimulare a nervului vag) a fost aprobată de U.S. Food and Drug Administration (FDA) ca terapie suplimentară pentru adulți și copii de 4 ani și peste. Este aprobat pentru tratarea crizelor focale sau parțiale care nu răspund la medicamentele pentru convulsii. 
 

Stimularea nervului vag (VNS) poate preveni sau atenua convulsiile epileptice prin trimiterea de impulsuri regulate, ușoare de energie electrică către creier prin intermediul nervului vag.
Terapia constă într-un dispozitiv care este implantat sub piele în zona stângă a pieptului. Un electrod sau un fir este atașat la dispozitivul generator și plasat sub piele. Firul este atașat sau înfășurat în jurul nervului vag din gât.

 

MEDALS AWARD STRIP (1).png
MEDALS AWARD STRIP (2).png

DE CE SĂ NE ALEGEȚI?

MEDALS AWARD STRIP.png
Tratament Epilepsie Spitale din Turcia by Tuncay Ozturk.jpg

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Stimularea nervului vag (VNS) este un tip de neuromodulație. Este conceput pentru a schimba modul în care funcționează celulele creierului prin stimularea electrică anumitor zone implicate în convulsii.

Nervul vag face parte din sistemul nervos autonom, care controlează funcțiile corpului care nu sunt sub control voluntar (cum ar fi ritmul cardiac și respirația). Nervul vag trimite informații din creier către alte zone ale corpului. De asemenea, transportă informații de la corp la creier.

Cercetările au arătat că VNS poate ajuta la controlul convulsiilor prin:

  • Creșterea fluxului sanguin în zone cheie ale creierului

  • Creșterea nivelului neurotransmițătorilor, importanți  pentru controlul convulsiilor

  • Schimbarea tiparelor EEG  în timpul unei convulsii


În noile modele VNS (AspireSR® și SenTivaTM), se poate observa o creștere rapidă a ritmului cardiac. Acest lucru declanșează o explozie suplimentară de stimulare pentru a ajuta la oprirea acestor convulsii.
Aceste modele pot fi deosebit de utile pentru persoanele care nu știu când apar convulsii, dacă convulsiile nu sunt asistate sau dacă convulsiile apar noaptea.

ASPECTE IMPORTANTE

Aparatul este programat în ambulatoriu pentru a furniza impulsuri sau stimulare la intervale regulate. O persoană nu trebuie să facă nimic pentru ca acest dispozitiv să funcționeze.

O persoană cu un dispozitiv VNS nu este de obicei conștientă de stimulare în timp ce funcționează.

Dacă o persoană știe când are loc o criză, poate trece un magnet peste generatorul din zona stângă a pieptului pentru a trimite o explozie suplimentară de stimulare creierului. Pentru unele persoane, acest lucru poate ajuta la oprirea convulsiilor.

shutterstock_727553350_0.jpg

FACEȚI PRIMUL PAS CĂTRE UN VIITOR FĂRĂ CONVULSII AZI!

Sunteți sau o persoană iubită care se luptă cu epilepsie, simțindu-vă restricționat de convulsii imprevizibile care vă perturbă activitățile zilnice? Imaginați-vă o viață fără teama de atacuri bruște, în care vă puteți urmări pasiunile și visele cu încredere!
 

La spitalele de top din Turcia, oferim soluții de ultimă generație pentru chirurgia epilepsiei, susținute de experți medicali de renume mondial și tehnologie de ultimă oră. Echipa noastră dedicată de neurochirurgi calificați se angajează să ofere îngrijire personalizată, adaptată nevoilor dumneavoastră unice.
 

Călătoria dumneavoastră către un viitor fără convulsii începe cu un pas simplu - contactați-ne astăzi pentru a programa o consultație cu echipa noastră medicală cu experiență. Împreună, haideți să explorăm posibilitățile și să găsim cea mai bună soluție de chirurgie pentru epilepsie, adaptată doar pentru dvs!

bottom of page