top of page
ABOUT-SECTION-WEBSITE-2.jpg
OBȚINEȚI A DOUA OPINIE MEDICALĂ 
ÎN MAXIMUM 48 ORE!

STIMULAREA CEREBRALĂ PROFUNDĂ

Stimularea cerebrală profundă reprezintă o operaţie cerebrală în cadrul căreia unele zone cerebrale profunde sunt stimulate în mod continuu cu impulsuri electrice de intensitate redusă.

Acest tratament chirurgical este utilizat pentru tratarea afecţiunilor motorii, precum boala Parkinson, tremorul esenţial, distonia, tratarea durerilor cronice şi afecţiuni psihiatrice precum tulburările obsesiv-compulsive şi depresia majoră.

 

Pe baza stimulării cerebrale profunde, activitatea electrică a creierului poate fi reglată prin modificarea controlată a acesteia la nivelul neuronilor din creier, afecţiunea fiind astfel tratată. În cadrul intervențiilor efectuate în ultimii ani, s-a constatat că atunci când metoda este aplicată pacienţilor calificaţi, aceștia pot beneficia de o viaţă cu calitate ridicată.

 

Nucleul VIM de la nivelul talamusului, centrul senzorial şi motor al creierului, nucleul subtalamic şi o parte a ganglionilor bazali, împreună cu globus pallidus interna, sunt punctele principale vizate pentru tratament.

MEDALS AWARD STRIP (1).png
MEDALS AWARD STRIP (2).png

DE CE SĂ NE ALEGEȚI?

MEDALS AWARD STRIP.png
http---55933-bcmed.s3.amazonaws.com-bcp-

INTERVENŢIA CHIRURGICALĂ PENTRU BOALA PARKINSON

Boala Parkinson, este o afecţiune neuro-degenerativă care se întâlneşte în general la bărbaţii cu vârsta de peste cincizeci de ani, şi apare în urma degenerării celulelor cerebrale care produc în creier un hormon denumit dopamină.

 

Distrugerea acestor celule duce la imposibilitatea transmiterii semnalului dopaminergic către ganglionii bazali iar în această situaţie efectul stimulator al scoarţei cerebrale se reduce, motiv pentru care apar acuze precum tremorul, încetinirea mişcărilor, pierderea echilibrului, rigiditatea muşchilor.

 

Tratamentul pe bază de stimulare cerebrală profundă trebuie avut în vedere pentru pacienţii care nu tolerează efectele adverse ale medicamentelor chiar dacă acestea dau rezultate bune, pentru pacienţii care nu suferă de afecţiuni psihiatrice serioase sau demenţă.

 

Intervenţiile chirurgicale pentru stimularea cerebrală profundă asigură o îmbunătăţire evidentă a calităţii vieţii şi reducerea considerabilă a simptomelor pacienţilor care suferă de boala Parkinson.

ASPECTE IMPORTANTE

Inovaţiile tehnologiei şi ale tehnicilor de neuro-ghidare din ultimii zece ani,  asigură vizarea cu o abatere mai mică de 1 milimetru a neuronilor cu dimensiuni milimetrice şi dispunerea (implantul de electrozi) în siguranţă mare a electrozilor în ţesutul cerebral.

 

Înainte de intervenţia chirurgicală se efectuează o investigaţie RMN detaliată, iar imaginile obţinute sunt transferate în aparatul care va asigura ghidarea, astfel încât poziţiile adecvate sunt determinate tridimensional, pe baza imaginilor RMN-ului.

shutterstock_727553350_0.jpg

EXPERTIZA NOASTRĂ

Spitalele oferă servicii complete, de cea mai înaltă calitate, pentru toţi pacienţii ce ne aleg.

Profesioniștii noștri sunt angajaţi în îmbunătăţirea vieţii prin diagnosticarea şi tratarea afecţiunii Parkinson, mereu la dispoziția dumneavoastră, oferind cel mai înalt nivel calitativ de îngrijire posibil.

bottom of page